Siergrindvloeren

Als u op zoek bent naar een vloer die niet alleen duurzaam is maar ook een esthetische meerwaarde biedt aan het interieur of exterieur van uw woning of bedrijf, is een siergrindvloer wat voor u. Voor een mooie siergrindvloer bent u bij Janmaat Vloeren aan het juiste adres. Met meer dan 25 jaar ervaring zijn wij dé specialist in het leggen van de mooiste siergrindvloeren.

Maak een afspraak
Of stuur een Whatsapp naar 06 24 17 41 70

Voordelen van een siergrindvloer van Janmaat Vloeren

Janmaat Vloeren biedt verschillende soorten industriële vloeren. Al onze vloeren hebben een aantal gemeenschappelijke eigenschappen. De onderstaande voordelen zijn van toepassing op elke vloer:

 • Naadloos
 • Duurzaam
 • Veilig en brandwerend
 • Vloeistofdicht
 • Stof en allergievrij
 • Kras en slijtvast
 • Snelbelastbaar
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Leverbaar in alle kleuren

Elke industriële vloer heeft daarnaast een aantal unieke eigenschappen die de vloer geschikt maken voor bepaalde branches of bedrijven.

Heeft u een vraag?

Laat uw gegevens achter en we nemen spoedig contact met u op!

Persoonlijk bespreken?

Majka helpt je graag verder!

06 24 17 41 70
Wil je advies op maat?

Siergrindvloer: de kosten op een rij

Voor veel mensen speelt de prijs van het laten installeren van een vloer een belangrijke rol bij hun beslissing om te kiezen voor een siergrindvloer. De kosten van een siergrindvloer variëren en zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Onderstaand gaan we in op deze factoren zodat u een realistisch beeld krijgt van wat u kunt verwachten.

 • Oppervlakte van de ruimte: de grootte van de ruimte waarin u de siergrindvloer wilt laten installeren is een van de belangrijkste factoren in het bepalen van de prijs. Bij vrijwel alle vloeren, dus ook bij de siergrindvloer, wordt de prijs per m2 berekend. De siergrindvloer prijs per m2 varieert omdat deze afhankelijk is van het type siergrindvloer dat u wenst. Om meer inzicht te krijgen in de kosten van een siergrindvloer raden we u aan contact op te nemen met ons. Onze ervaren werknemers staan klaar om uw vragen omtrent de kosten van een siergrindvloer per m2 te beantwoorden.

 • Kleur en patroonkeuze: de kleur en eventuele patroonkeuze hebben ook invloed op de siergrindvloer prijs. Sommige kleuren en ontwerpen zijn duurder dan andere, afhankelijk van het gebruikte grindmateriaal en de complexiteit van het patroon.

 • Ondergrondvoorbereiding: ook de staat van de ondergrond waarop de grindvloer wordt geplaatst kan de siergrindvloer kosten beïnvloedden. Als de ondergrond moet worden geëgaliseerd of gerepareerd voordat de siergrindvloer wordt geïnstalleerd, zal dit extra kosten met zich meebrengen.

 • Afwerkingsopties: siergrindvloerenkunnen worden afgewerkt met verschillende coatings, bijvoorbeeld een matte of glanzende. De keuze voor een specifieke afwerking kan van invloed zijn op de siergrindvloerprijs.

 • Installatiekosten: De kosten van de installatie zijn een belangrijk onderdeel van het totale kostenplaatje. De installatiekosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit en de locatie van de klus. 

Om inzcht te krijgen in de kosten voor uw specifieke project, raden we u aan contact met ons op te nemen. Wij stellen een persoonlijke offerte voor u op, waarin we alle relevante factoren meenemen om zo tot een nauwkeurige schatting van de kosten voor uw siergrindlvoer te komen.

Siergrindvloer binnen

Een siergrindvloer is niet alleen een stijlvolle keuze, maar is ook een praktische en duurzame oplossing. Een grindvloer kan in allerlei binnenruimtes worden aangelegd, zo kan een grindvloer worden geplaatst in de woonkamer, badkamer en in de keuken. 

Woonkamer: In de woonkamer is comfort van groot belang. Een grindvloer biedt niet alleen een luxe uitstraling, maar voelt ook prettig en warm onder de voeten. Hier kunt u ontspannen en genieten van gezellige momenten met vrienden en familie. Bovendien is de duurzaamheid van een grindvloer een zegen, omdat deze goed bestand is tegen dagelijkse slijtage.

Badkamer: De badkamer is een ruimte waar vocht en vlekken vaak voorkomen. en siergrindvloer is hier uiterst praktisch omdat deze eenvoudig te reinigen is en bestand is tegen de vochtige omstandigheden in de badkamer. De naadloze afwerking zorgt ervoor dat er geen naden zijn waar water kan binnendringen, wat de levensduur van de vloer verlengt en het risico op schimmelvorming vermindert. Kortom: een grindvloer is een ideale vloer voor in de badkamer.

Keuken: In de keuken is een duurzame en gemakkelijk te onderhouden vloer van essentieel belang. Siergrindvloeren zijn bestand tegen vlekken en gemorste vloeistoffen, waardoor ze ideaal zijn voor dit culinaire centrum van het huis.

Naast de praktische voordelen biedt een grindvloer eindeloze designmogelijkheden. Of u nu een rustgevende sfeer in de badkamer wilt creëren, een moderne keuken wilt ontwerpen of uw woonkamer een unieke uitstraling wilt geven, grindvloeren kunnen volledig aangepast worden naar uw wensen.

Voor- en nadelen van een sier)grindvloer

De siergrindvloer heeft vrijwel uitsluitend voordelen. Hieronder vindt u de voordelen van een siergrindvloer:

 • Uiterlijk: siergrindvloeren bieden een luxe uitstraling met veel kleur- en patroonmogelijkheden. Zo is er voor iedereen een vloer die voldoet aan zijn of haar eisen.
 • Duurzaam: siergrindvloeren zijn bestand tegen slijtage, krassen en morsen, waardoor ze lang meegaan.
 • Gemakkelijk onderhoud: een ander voordeel van de siergrindvloer is dat de vloer slechts minimaal onderhoud vereist.
 • Comfortabel en geluiddempend: siergrindvloeren voelen comfortabel aan en verbeteren de akoestiek in de ruimte.
 • Allergievriendelijk: omdat allergenen zich op deze vloer niet ophopen, zijn ze uitermate geschikt voor mensen met allergieën.

Siergrindvloeren kennen bijna geen nadelen. Het enige mogelijke nadeel is dat de vloer koud kan aanvoelen. In de winter kan dit als onaangenaam worden ervaren, terwijl dit in de zomer juist als prettig en verfrissend kan worden ervaren.

Siergrindvloer verwijderen

Hoewel siergrindvloeren bekend staan om hun duurzaamheid en lange levensduur, kan het soms nodig zijn om ze te verwijderen, bijvoorbeeld bij renovaties of als u een andere vloer wilt installeren.
Een aantal kernpunten om in gedachten te houden alvorens u besluit de siergrindvloer te verwijderen:

Professionele aanpak: Het verwijderen van een siergrindvloer is specialistisch werk en vereist de vakkundigheid van professionele vloerspecialisten. Zij gebruiken tevens gespecialiseerde apparatuur om de klus correct en zonder schade aan de ondervloer uit te voeren.

Tijdsintensief: Het proces kan tijdsintensief zijn. Dit komt voornamelijk voor als de vloer stevig is gehecht. Dit is tevens arbeidsintensief werk.

Ondergrondvoorbereiding: Na verwijdering is het vaak noodzakelijk om de ondervloer voor te bereiden alvorens er een nieuwe vloer aangelegd kan worden. Deze voorbereiding bestaat vaak uit het egaliseren, schoonmaken en repareren van de ondervloer. 

Ten slotte is het belangrijk om te weten dat het verwijderen van een siergrindvloer kosten met zich meebrengt. De kosten voor het verwijderen van een siergrindvloer kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte in m2 en de staat van de vloer. Om duidelijke inzichten te krijgen in de kosten die het verwijderen van uw siergrindvloer, raden we u aan contact met ons op te nemen. Wij maken een offerte op waardoor u inzicht krijgt in de kosten. 

Tal van kleuren mogelijk voor siergrindvloeren

Een van de grootste voordelen van siergrindvloeren is de diversiteit aan kleuropties. Bij Janmaat Vloeren bieden we een uitgebreid palet van kleuren aan, zodat u de perfecte tint kunt kiezen die bij uw interieur of exterieur past. Ook is het mogelijk om uw siergrindvloer opnieuw te kleuren als u uw interieur of exterieur wilt veranderen zonder uw hele vloer te vervangen. Dit proces omvat meestal het aanbrengen van een nieuwe laag bindmiddel en kleur op de bestaande vloer. Hierdoor kun je de vloer een frisse uitstraling geven en aanpassen aan je nieuwe interieurstijl zonder de kosten van volledige vervanging.

Siergrindvloeren voor buiten

Siergrindvloeren zijn niet alleen geschikt voor binnenruimtes, ze zijn ook ideaal voor buiten. Onze siergrindvloeren zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en bieden een uitstekende grip, waardoor ze perfect zijn voor terrassen, opritten en tuinpaden. Een siergrindvloer buiten voegt niet alleen esthetische waarde toe, maar verbetert ook de veiligheid rondom uw huis.

Siergrindvloer reinigen

Om uw siergrindvloer in uitstekende staat te houden, is regelmatig onderhoud raadzaam. Dagelijks vegen of stofzuigen is niet nodig, maar doe dit wel met enige regelmaat. Zo voorkomt u krassen en andere beschadigingen.
Wanneer er gemorst wordt op de siergrindvloer is er geen man overboord. Het is wel belangrijk om de gemorste vloeistof onmiddellijk schoon te maken. Dit voorkomt vlekken. Gebruik een vochtige doek en een siergrindvloer reiniger zonder agressieve chemicaliën erin.
Ook raden wij u aan om meubelpoten te voorzien van rubberen of vilten beschermers. Dit zorgt ervoor dat de meubelpoten niet over de grond schuren en uw siergrindvloer beschadigen.

Meer weten over siergrindvloeren?

Heeft u nog vragen of wilt u meer ontdekken over de mogelijkheden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via telefoon: 0180 - 55 09 72. Als u liever persoonlijk advies wilt, nodigen wij u graag uit om onze showroom in Krimpen aan de Lek (gelegen tussen Dordrecht en Rotterdam) te bezoeken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons u helpen bij het realiseren van uw ideale siergrindvloer.

Maak een afspraak
Of stuur een Whatsapp naar 06 24 17 41 70
Wat zeggen onze klanten?
4
52 Google-reviews
Specialist in (giet)vloeren met showroom in Krimpen aan de Lek
Zeer tevreden met onze vloer. Goed kleur overleg van te voren en dat is ook echt belangrijk voor het eind resultaat.

Marianne van der Quast

Onlangs hebben we de showroom bezocht. Ze hebben ruim de tijd genomen en ons super geholpen om tot een kleurkeuze te komen. De kleur is helemaal van wat we ervan hadden verwacht.

Agnes & Jolanda Ooms

Ze hebben erg veel kennis en veel ideeën. Ook in de kleur keuze was ze erg behulpzaam. Ze waren erg flexibel en vriendelijk.

Riny van Bekkum

We zijn uiterst tevreden over het geleverde werk op onze 2 balkons. Vakkundig uitgevoerd en prima klantcontact.

Hans Bahlman

Bezoek onze showroom

Tijdens een bezoek aan onze showroom heeft u alle tijd om onze gietvloeren in het echt te bekijken. De showroom is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch bespreken?

Majka helpt je graag verder! Stuur haar een WhatsApp op:

Whatsapp: 06 24 17 41 70