Gietvloer reparatie

Heeft jouw gietvloer een reparatie nodig? Krassen, scheuren, gaten of andere beschadigingen: ze komen helaas ook bij gietvloeren en betonvloeren voor. En dus is het goed te weten dat Janmaat je gietvloer weer volledig kan repareren. Wij zijn gespecialiseerd in gietvloer reparaties. Zoek jij een gietvloer reparatie en vraag je je af hoe dat in z’n werk gaat? Lees dan even verder of neem direct contact op door te bellen of onderstaand formulier in te vullen.

schadegietvloer.jpg

Krassen of scheuren in je gietvloer repareren

Er zitten krassen, scheuren of gaten in je gietvloer. Deze wil je natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren. Janmaat is in staat je gietvloer van een reparatie te voorzien. Wij kunnen je gietvloer plaatselijk repareren en je gietvloer volledig herstellen. Als jij je beschadigde betonvloer wil herstellen, willen we je daar natuurlijk heel graag bij helpen. Onze professionele gietvloer reparatiedienst biedt de oplossing om je vloer weer in optimale staat te herstellen. Of het nu gaat om krassen, scheuren of andere beschadigingen, ons ervaren team van vakmensen staat garant voor een hoogwaardige reparatie of renovatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor gietvloer herstel en laat ons je helpen!

Heeft u een vraag?

Laat uw gegevens achter en we nemen spoedig contact met u op!

Of liever direct contact met Majka?

Bel of Whatsapp vandaag nog.

06 24 17 41 70
Wil je advies op maat?

Nieuwe toplaag/coating voor je gietvloer

Een gietvloer is eigenlijk een strakke, naadloze vloer die in verschillende ruimtes toegepast kan worden. Vanwege zijn veelzijdigheid en onderhoudsvriendelijkheid is de gietvloer een populaire keuze voor veel huishoudens en bedrijven. Maar, zoals alle vloeren, kan ook een gietvloer beschadigen. Hierbij gaat het vaak om de toplaag of coating die beschadigd raakt, aangezien deze aan het oppervlakte ligt. Wanneer we je gietvloer repareren, zorgen we ervoor dat er een nieuwe toplaag over je vloer komt. Je vloer is hierna weer als nieuw, ook als je je epoxy gietvloer wil herstellen. Maar hoe raakt zo’n gietvloer dan precies beschadigd? Dat kan echt hele verschillende redenen hebben. Zo kan een scheur ontstaan door een beweging in de ondergrond, of door een zware belasting. Een kras ontstaat eenvoudig door bijvoorbeeld schuivend meubilair of andere scherpe voorwaarden. Een gat kan een combinatie van factoren zijn, maar gebeurt overwegend door zware druk. 

Wat kost een gietvloer reparatie/renovatie?

Als je een renovatie aan je gietvloer wilt, kun je rekenen op een richtprijs van tussen de 30 en 50 euro per vierkante meter. Een beschadigde betonvloer herstellen hoeft daarom helemaal geen prijzige ingreep te zijn. Daarnaast is het mogelijk om de reparatie heel plaatselijk uit te voeren. Zo kun je al je gietvloer repareren per vierkante beter.

Zelf aan de slag met een gietvloer reparatieset

Het is mogelijk om zelf een gietvloer te herstellen. Hier heb je een reparatieset voor nodig. De kwaliteit van het eindresultaat hangt af van de omvang van de schade en de vaardigheid van de persoon die de reparatie uitvoert. We adviseren het altijd te laten doen door een professional. Maar, mocht je toch willen besluiten de gietvloer te repareren met een gietvloer reparatieset, houd dan deze volgorde aan.

Voorbereiden

 • Reinig het beschadigde gebied grondig om vuil, vet en stof te verwijderen.
 • Gebruik indien nodig een ontvetter.
 • Schuur het beschadigde gebied lichtjes op om een betere hechting van het reparatiemateriaal te garanderen.

Mengen

 • Volg de instructies van de reparatieset nauwgezet op. Vaak moet je twee componenten mengen (de hars en de verharder) in de juiste verhouding om een ​​werkbaar product te krijgen. Zorg ervoor dat je het mengsel grondig mengt.

Aanbrengen

 • Vul de beschadigde plek met het gemengde product. Gebruik een spatel of plamuurmes om dit te doen en probeer het zo vlak mogelijk te maken, zodat het gelijk komt met de rest van de vloer.
 • Als de schade diep is, moet je mogelijk in lagen werken, waarbij je elke laag laat drogen voordat je de volgende aanbrengt.

Afwerking

 • Wanneer het reparatiemateriaal volledig is uitgehard (volg de aanbevelingen op de verpakking voor de droogtijd), schuur je het oppervlak lichtjes op zodat het mooi overeenkomt met de rest van de vloer.
 • Reinig het gerepareerde gebied grondig om stof en puin te verwijderen.

Bescherming

 • Afhankelijk van de oorspronkelijke afwerking van je gietvloer, wil je misschien een beschermende toplaag aanbrengen over het gerepareerde gebied.

Nazorg

 • Vermijd zware belasting of het morsen van vloeistoffen op het gerepareerde gebied totdat het volledig is uitgehard, wat langer kan zijn dan de initiële droogtijd.
 • Houd er rekening mee dat, afhankelijk van de kleur en het patroon van je gietvloer, een reparatie altijd enigszins zichtbaar kan zijn. Als je merkt dat de reparatie te opvallend is of niet naar tevredenheid is, kun je overwegen een professional in te schakelen om het werk opnieuw te doen of om verdere verbeteringen aan te brengen.

Gietvloer reparatie bij Janmaat

Het beste dat je kunt doen bij scheuren, gaten of krassen in gietvloeren, is een professional inhuren. Janmaat is zo’n professional. Neem direct contact met ons op en we geven je een offerte op maat. 

Bezoek onze showroom

Tijdens een bezoek aan onze showroom heeft u alle tijd om onze gietvloeren in het echt te bekijken. De showroom is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch bespreken?

Majka helpt je graag verder! Stuur haar een WhatsApp op:

Whatsapp: 06 24 17 41 70