Epoxy gietvloer

Dé ideale vloer voor een stijlvolle en moderne look, de epoxy gietvloer. Bij Janmaat Vloeren streven we naar het creëren van prachtige vloeren die niet alleen dienen als esthetische keuze, maar ook uw ruimte verduurzamen en karakter geven. Epoxy is een veelzijdig materiaal en stelt ons in de gelegenheid om een breed scala aan ontwerpen en kleuren aan te bieden, waardoor de vloer altijd uniek en persoonlijk is. Of het nu gaat om een strakke, moderne look voor een bedrijfspand of een eigentijdse uitstraling voor de badkamer, epoxy gietvloeren bieden de perfecte balans tussen vormgeving en functie.

Maak een afspraak
Of stuur een Whatsapp naar 06 24 17 41 70
3.png

Ideaal voor commerciële en industriële toepassingen

Een gietvloer van epoxy bestaat uit het kunststof polymeer dat gewonnen wordt uit aardolie. Er ontstaat een epoxyhars wat vermengd wordt met een verharder. Dit materiaal wordt over de ondervloer gegoten en krijgt de tijd om volledig uit te harden. Het resultaat is een modern en glanzend oppervlak. De vloeren staan bekend om hun hard- en slijtvastheid waardoor ze ideaal zijn voor commerciële en industriële toepassingen.

Meer weten over deze stijlvolle gietvloer? Janmaat Vloeren biedt kwaliteit epoxy gietvloeren aan en informeert u graag over alles wat deze gietvloer in huis heeft!

Heeft u een vraag?

Laat uw gegevens achter en we nemen spoedig contact met u op!

Liever direct contact met Majka? 06 24 17 41 70
Wil je advies op maat?

Verschillende stijlen epoxy gietvloeren

Epoxy gietvloeren zijn beschikbaar in verschillende stijlen, waardoor u de perfecte gietvloer kan kiezen die bij u past! Twee van de meest populaire stijlen die de aandacht trekken van interieurontwerpers en huiseigenaren zijn de marmerlook en betonlook epoxy gietvloeren:

 • Epoxy gietvloer marmerlook
  De marmerlook blijft een tijdloze keuze die elke ruimte een luxe uitstraling geeft. Deze epoxy gietvloer met marmerlook ademt een klassieke sfeer die vaak wordt toegepast in ruimtes zoals de badkamer, entreehal of garages. De verfijnde patronen van natuurlijk marmer voegen luxe toe aan elke ruimte, terwijl de robuuste aard van het materiaal epoxy zorgt voor slijtvastheid en eenvoudig onderhoud. Dé perfecte combinatie voor zowel een esthetische als praktische gietvloer
 • Epoxy gietvloer betonlook
  De betonlook geeft uw ruimte een meer industriële uitstraling. Deze stijl gietvloer heeft een ruwe en natuurlijke look die we steeds vaker voorbij zien komen. Voornamelijk in ruimtes als loftappartementen of kantoorruimtes komt deze betonlook epoxy gietvloer vaak voor. Met deze vloer krijgt elke ruimte een stoere en moderne uitstraling, waardoor er een goede balans ontstaat tussen een duurzame en stijlvolle ruimte. 

De verschillende stijlen epoxy gietvloeren in het echt bekijken? Wij laten u graag in onze showroom in Krimpen aan de Lek deze gietvloeren zien! Maak gemakkelijk een afspraak en laat u inspireren!

Epoxy gietvloer prijs per m2

De prijs van een epoxy gietvloer per m2 varieert afhankelijk van het type vloer en de gekozen afwerking. Verschillende factoren als installatie, voorbereiding van de ondervloer en eventuele extra opties beïnvloeden de kosten. Bij Janmaat Vloeren kan u uitgaan van een prijs tussen de €65,00 en €130,00 per vierkante meter.
Deze vloer is een echte investering voor de toekomst en brengt vele gemakken met zich mee. De duurzaamheid, eenvoudige reiniging en het beperkte onderhoud dragen bij aan de waarde van de epoxy gietvloer op lange termijn. De gietvloer is een kostenefficiënte en milieuvriendelijke oplossing op de lange termijn voor uw woning of bedrijf. 

Om vrijblijvend een prijsindicatie te ontvangen is het belangrijk om te weten wat uw precieze wensen zijn. Neem contact met ons op, zodat we samen uw wensen kunnen doornemen en u een prijsindicatie op maat kunnen geven. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

Epoxy gietvloer in uw woning

Verrijk uw woning met een moderne epoxy gietvloer! Bij Janmaat Vloeren hebben we veel ervaring in het plaatsen van gietvloeren in diverse ruimtes in het huis. We informeren u graag over de volgende ruimtes voor epoxy gietvloeren:

 • Epoxy gietvloer in de badkamer
  De waterdichte en hygiënische eigenschappen van de epoxy gietvloer doen elke badkamer ten goede! De naadloze vloer voorkomt vochtopname, wat de kans op potentiële schade en schimmelgroei wegneemt. Voor nog meer wooncomfort in de badkamer kunt u vloerverwarming onder de gietvloer laten installeren door onze experts. 
 • Epoxy gietvloer in de garage
  De garage is een plek waar chemicaliën, slijtage en olie voorkomen en schade kunnen toebrengen aan uw vloer. De epoxy gietvloer is hier tegen bestendig en is gemakkelijk te onderhouden. Het naadloze karakter van deze vloer voorkomt ophoping van stof en vuil, wat zorgt voor een schone garage. 
 • Epoxy gietvloer woonkamer
  Een kamer waar veel tijd doorgebracht wordt is de woonkamer. De juiste vloer in deze ruimte is daarom van essentieel belang voor het wooncomfort. Het komt regelmatig voor dat mensen denken dat een epoxyvloer voor de woonkamer een mooie oplossing is. Bijvoorbeeld om een industrieel karakter te benadrukken. Echter een epoxyvloer in de woonkamer is geen goede match. Laat u dus altijd goed informeren door onze specialisten.
2.png

Kenmerken van een epoxy gietvloer

Een epoxy gietvloer is een moderne vloerbedekking die tal van voordelen biedt. We hebben de meest opvallende kenmerken voor u op een rijtje gezet:

 • Naadloze afwerking: Door deze naadloze afwerking krijgt de vloer niet alleen een strak uiterlijk, maar biedt het ook een hygiënisch en onderhoudsvriendelijk voordeel. Zonder naden is de vloer gemakkelijk te reinigen, bestand tegen slijtage en minder vatbaar voor krassen, waardoor het ook een praktische keuze is voor diverse ruimtes. 
 • Dikte van de epoxy gietvloer: De dikte van de vloer varieert meestal tussen de 2 en 3 millimeter, afhankelijk van de gewenste eigenschappen. Deze dunne laag zorgt voor een sterk en slijtvast oppervlak. 
 • Uitgebreide kleuropties: De epoxy gietvloeren zijn beschikbaar in veel kleuren. De kleuren blijven langdurig behouden waardoor de vloer door de jaren heen aantrekkelijk blijft. Epoxy gietvloeren bieden de flexibiliteit om aan uw esthetische voorkeuren te voldoen. Janmaat Vloeren helpt u graag middels een kleurenwaaier. Laat u inspireren door de vele kleuren die wij te bieden hebben!
 • Vloerverwarming: Zoals eerder al benoemd is de epoxy gietvloer uitermate geschikt voor ruimtes waar vloerverwarming gewenst is. Het materiaal epoxy verspreidt warmte op een efficiënte manier, wat een groot voordeel is van deze gietvloer en een comfortabele leefomgeving creëert. 
 • Chemisch bestendig: Een epoxy gietvloer is resistent tegen diverse chemicaliën, waardoor de vloer geschikt is voor omgevingen waar blootstelling aan chemicaliën of zuren mogelijk is, zoals garages of industriële ruimtes. 
4.png

Epoxy of PU gietvloer?

Zowel epoxy als polyurethaan (PU) gietvloeren zijn beide populaire keuzes voor moderne vloeroplossingen. Beide vloeren hebben unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor diverse toepassingen. In welke situatie kan u beter gaan voor een epoxy gietvloer of juist voor een PU gietvloer? Janmaat Vloeren informeert u graag over de verschillen tussen beide vloeren. 

In woningen en kantoren zijn beide gietvloeren geschikt, maar komt de polyurethaan gietvloer vaker voor. Vooral omdat de PU gietvloer comfortabeler is om op te lopen en minder gevoelig is voor barsten. Ook dempt deze vloer het geluid beter dan een epoxy gietvloer, wat een voordeel is voor uw woonomgeving. 

Bij industriële omgevingen past een epoxy gietvloer het best. Het is een slijtvaste vloer die bestand is tegen zware belasting, ideaal voor garages of andere plekken waar gewerkt wordt met apparatuur en chemicaliën. Ook is de epoxy gietvloer over het algemeen iets voordeliger qua prijs dan de polyurethaan gietvloer. 

De keuze tussen epoxy en PU gietvloeren hangt dus af van de ruimte en de specifieke eisen. Win bij ons professioneel advies in om de beste beslissing te nemen! 

Epoxy gietvloer kopen

Het kopen van een epoxy gietvloer is een doordachte investering in duurzaamheid voor uw ruimte. Bij het overwegen van de aankoop is het van belang om rekening te houden van verschillende factoren. Allereerst is de voorbereiding van de ondervloer van groot geland, deze moet schoon, glad en vrij van scheuren zijn. Vervolgens zal de keuze gemaakt moeten worden over de juiste dikte van de gietvloer, dit is afhankelijk van het belang van de ruimte. Janmaat Vloeren staat u tijdens dit proces bij middels advies op maat

Naast de praktische punten als ondervloer spelen kleur en afwerking ook een grote rol bij het kopen van een epoxy gietvloer. Het is raadzaam om voor de aanschaf van de gietvloer een goed beeld te hebben van alle kleur en afwerking opties. Ook de kwaliteit van het materiaal en de installatiediensten zijn van belang. Profiteer van de expertise van professionals om de beste keuze te maken en een vloer te kopen die zowel visueel aantrekkelijk is als functioneel voor uw ruimte. 

Een zorgvuldige aankoop bij Janmaat Vloeren verzekert u van een hoogwaardige vloeroplossing die jarenlang u voorziet van comfort en duurzaamheid. Onze experts helpen u graag bij het leggen van de epoxy gietvloer! Neem contact met ons op, dan bespreken we samen de mogelijkheden!

Epoxy gietvloer verwijderen of herstellen

Bij het verwijderen of herstellen van een epoxy gietvloer is vakmanschap vereist! Het kan voorkomen dat door beschadiging, slijtage of veranderingen in smaak het nodig is om de gietvloer te verwijderen of herstellen. Bij kleine beschadigingen kan Janmaat Vloeren een lokale reparatie doen, waarbij het beschadigde gebied opnieuw wordt afgewerkt. 

Bij grotere beschadigingen of een volledige renovatie is het noodzakelijk de epoxy gietvloer te verwijderen. Het verwijderen van de gietvloer is een zorgvuldig werk waarbij de bestaande vloer afgeschraapt of gefreesd wordt. Tijdens dit proces zijn specialistische vaardigheden en apparatuur vereist. Janmaat zorgt voor een nieuwe toplaag over de vloer zodat u weer optimaal kunt genieten van de epoxy gietvloer. Het is van belang dat dit reparatieproces gedaan wordt door professionals. Bij Janmaat Vloeren gaan we voorafgaand aan het proces bepalen welke aanpak het beste past bij de beschadiging. Door onze zorgvuldige uitvoering van het verwijderings- of herstelproces garanderen wij een vloer die weer jarenlang meegaat!

Epoxy gietvloer: liever zelf doen?

Het kostenplaatje bij het zelf aanleggen van een epoxy gietvloer kan verleidelijk zijn, toch is het belangrijk om in te zien dat het een complex proces is dat expertise vereist. Het zelf doen van een epoxy gietvloer kan problemen opleveren als luchtbellen, hechtingsproblemen en ongelijkmatige coating. Wanneer u het toch liever zelf wil doen, volg dan de volgende stappen;

 1. Reparatieset: Schaf voordat u aan de slag gaat een reparatieset aan.
 2. Voorbereiden: Reinig het beschadigde gebied grondig met indien nodig ontvetter. Schuur het beschadigde gebied licht om een betere hechting te krijgen.
 3. Mengen: Volg de instructies van de reparatieset. In de meeste gevallen moeten er 2 materialen gecombineerd worden. 
 4. Aanbrengen: Vul de beschadigde plek op met het mengsel. Gebruik een spatel of plamuurmes om dit te doen en strijk het gelijk met de rest van de vloer. Indien de schade diep is, moet er mogelijk in lagen gewerkt worden. 
 5. Afwerking: Als het materiaal volledig uitgehard is, schuur dan het oppervlak lichtjes op zodat het mooi overeenkomt met de rest van de vloer.
 6. Bescherming: Het is mogelijk om een beschermende toplaag aan te brengen op het gerepareerde gebied.
 7. Nazorg: Vermijd zware belasting of het morsen van vloeistoffen op het gerepareerde gebied tot het volledig is uitgehard. Houd er rekening mee dat een reparatie die u zelf doet altijd enigszins zichtbaar kan zijn.

Het laten verwijderen of repareren door een ervaren professional blijft de beste keuze. Door de kennis en ervaring van experts wordt de ondervloer juist voorbereid, de epoxy gelijkmatig aangebracht en eventuele complicaties voorkomen. Ook de apparatuur en materialen die de experts meebrengen zijn van hoge kwaliteit en bieden de beste garantie. Het beste dat je kunt doen bij scheuren, gaten en krassen in gietvloeren, is een professional inhuren. Janmaat Vloeren is zo’n professional! 

Geïnteresseerd geraakt in epoxy gietvloeren en de mogelijkheden met ons bespreken? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder met advies op maat!

Bekijk hier een greep uit onze projecten

Vele geinteresseerde in een gietvloer gingen u voor. Al meer dan 20 jaar is Janmaat de specialist in gietvloeren.

Wat klanten zeggen over Janmaat Vloeren
4
52 Google-reviews
Specialist in (giet)vloeren met showroom in Krimpen aan de Lek
Zeer tevreden met onze vloer. Goed kleur overleg van te voren en dat is ook echt belangrijk voor het eind resultaat.

Marianne van der Quast

Onlangs hebben we de showroom bezocht. Ze hebben ruim de tijd genomen en ons super geholpen om tot een kleurkeuze te komen. De kleur is helemaal van wat we ervan hadden verwacht.

Agnes & Jolanda Ooms

Ze hebben erg veel kennis en veel ideeën. Ook in de kleur keuze was ze erg behulpzaam. Ze waren erg flexibel en vriendelijk.

Riny van Bekkum

We zijn uiterst tevreden over het geleverde werk op onze 2 balkons. Vakkundig uitgevoerd en prima klantcontact.

Hans Bahlman

Bezoek onze showroom

Tijdens een bezoek aan onze showroom heeft u alle tijd om onze gietvloeren in het echt te bekijken. De showroom is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch bespreken?

Majka helpt je graag verder! Stuur haar een WhatsApp op:

Whatsapp: 06 24 17 41 70