Veelgestelde vragen

Heb je vragen over gietvloeren? Geen zorgen, wij hebben de antwoorden voor je! We begrijpen dat het kiezen van de juiste vloer een belangrijke beslissing is, en dat er vaak vragen kunnen opkomen. Daarom hebben we een lijst samengesteld met veelgestelde vragen over gietvloeren. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Toon categorie:
Alle vragen

De gietvloer wordt gelegd in enkele lagen. De eerste lagen zijn bedoeld voor ultieme hechting tussen de gietvloer en de ondervloer. De gietvloer ligt dus vast aan de ondergrond. Dat is voor 95% de oorzaak van scheurvorming. Een scheur begint namelijk in de ondervloer. Naarmate deze groter word en de gietvloer de scheur niet meer kan overbruggen, zal deze ook doorzetten in uw gietvloer.

Ja, ook in de Pu wereld leven er grote verschillen. Wij van Janmaat hebben gekozen voor een kwalitatief hoogwaardige PU variant welke perfect aansluit bij de wensen voor thuisgebruik. Dat houd in dat de dikte, zuiverheid van de pu en de stabiliteit van de pigmenten gewaarborgd is. Eveneens de UV bestendigheid.

De krasvastheid of krasbestendigheid van een gietvloer wekt nogal wat vraagtekens op. Een gietvloer is een harde bedekking, ook als deze in de PU vorm gelegd word. Hierdoor kunnen er krassen ontstaan. De‚ gietvloeren‚ liggen er vaak strak bij, zonder enig reliëf, en daarom zou het eerder opvallen als er iets is aan de top van de gietvloer. De gietvloer is echt niet meer krasbestendig of krast vast dan een tegelvloer, parket of andere bedekking. Het valt alleen eerder op.

Ja, dat kan. Ons advies voor het aanbrengen van vloerverwarming is als volgt.

 • Deze moet vrijdragend worden aangebracht door een bouwfolie of isolatielaag op het beton te leggen.
 • Een kunststof of ijzeren krimpnet erop aan-brengen.
 • De leidingen van de vloerverwarming beugelen op het krimpnet.
 • Rondom langs de wanden een flexibele rand aanbrengen van minimaal 5 cm hoog.
 • De zand/cement dekvloer moet minimaal 5 cm dik op de leidingen zijn.
 • In de zand/cementvloer moet een krimpnet worden aangebracht van 6-150 mm.

Het wel of niet verzegelen van een grindvloer hangt af van uw wensen en aan de eisen waaraan de vloer moet voldoen, bijvoorbeeld huisdieren en de ruimte.

De geluiddemping van andere vloerbedekkingen zijn:Tapijt 23 dB

 • Linoleum 2 dB
 • Zwevend parket 0 dB

Vloerafwerkingen die niet geluiddempend zijn, maar geluid overdragen, zijn bijvoorbeeld:

 • Een houten vloer-20 dBVIG
 • Plavuizen of tegels-23 dB.

De door Janmaat Grindvloeren aan te brengen geluidsisolerende tussenlaag (tussen de betonvloer en het grindtapijt) geeft indien de ondervloer op 0 dB wordt opgeleverd, een verbetering tot 10 dB.

Een grindvloer kan in principe op de trap worden aangebracht. Wij adviseren het echter niet. In nieuwbouwwoningen wordt voor de traptreden hout van wat mindere kwaliteit toegepast, waardoor een groot risico op scheurvorming ontstaat, zelfs wanneer de treden goed voor behandeld zijn.

Zie de verschillende vloersoorten hieronder:

 • Bij een constructie van betonnen platen, waarop een zandcement vloer wordt aangebracht, kan de zand/cement vloer gaan scheuren door werking van de platen. Als dat gebeurt, kan de scheur zich doorzetten in uw grindvloer. Om dit te voorkomen adviseren wij u door de aannemer een krimpnet van 6-150 mm in de zand/cement afwerklaag aan te laten brengen.
 • Een vastliggende tegelvloer kan blijven liggen. Alleen de losse tegels moeten weggehaald worden. Als de tegels ongelijk liggen, zal de grindvloer plaatselijk dikker aangebracht moeten worden dan de gebruikelijke 8 mm.
 • Bij een planken ondervloer moet de beweging uit de ondervloer gehaald worden.
 • Watervast-verlijmde multiplexplaten moeten steensgewijs met 3 mm tussenruimte tegen elkaar aan worden gelegd en vervolgens geschroefd worden aan de balkenconstructie.
 • Een anhydriet ondervloer moet worden geschuurd en een zandcement afwerklaag moet vlak, zonder spaanslagen en minimaal 3 cm dik de eventuele leidingen zijn worden verwerkt.

Volgens een groot aantal grindbedrijven kan een grindvloer worden toegepast in de badkamer. Janmaat Grindvloeren legt echter geen grindvloeren in natte ruimtes. Een badkamer vereist een vloeistofdichte afwerklaag. Deze afwerking op een grindvloer is niet esthetisch en de prijs-kwaliteitverhouding is verre van optimaal.

Het onderhoud aan uw Janmaat Grindvloer is minimaal. Dagelijks heeft u er weinig omkijken naar. Wekelijks is ëën of twee keer stofzuigen voldoende, omdat stof, zand en los vuil in de poriën van de grindvloer wordt opgeslagen.

Koffie, limonade, wijn, vet en andere vlekken kunnen, als u deze meteen behandelt, gemakkelijk worden verwijderd uit de vloer. Met een goed absorberende doek de natte plek enige tijd deppen. Daarna de plek goed schrobben met een harde borstel en warm water, eventueel vermengd met Janmaat grindreinigingsmiddel of reinigingsmiddel HG (te koop bij de DA drogist). Bij een hardnekkige vlek kunt u het sopje een kwartiertje laten inwerken, zodat het vuil goed losweekt. Daarna de plek deppen met een vochtopnemende vezeldoek (bijvoorbeeld een Hara doek), eventueel naspoelen met warm water, nogmaals deppen en uw vloer is weer zo mooi als hij was.

Dweilen kan ook, bijvoorbeeld voor het aanrecht waar de vloer het meest verontreinigd wordt. U kunt de bovenkant van de vloer goed reinigen met een vezeldoek die het water opneemt.

Als er aarde of bagger naar binnen wordt gelopen, goed laten drogen, met een harde borstel het vuil los borstelen en tot slot met de stofzuiger opzuigen.

Een grote schoonmaakbeurt wil zeggen dat de hele grindvloer wordt geschrobd, gereinigd en nagespoeld met warm water. Daarna wordt het water opgezogen. Dit is hooguit eens per jaar nodig. Deze schoonmaakbeurt kan het beste machinaal gebeuren. Hiervoor kunt u bij ons een professionele industriële schrob-zuigmachine huren of zelfs aanschaffen. Zelfs het jaarlijkse onderhoud aan uw grindvloer neemt zo weinig tijd in beslag, afhankelijk van de gezinssituatie. Dit groot-onderhoud kan het beste machinaal worden gedaan. Hiervoor kunt u bij ons een professionele industriële Duplex schrob-zuigmachine huren voor € 8,50 per uur, zodat ook de jaarlijkse schoonmaakbeurt niet teveel tijd in beslag neemt. Daarnaast verkopen wij deze machines ook.

Wij kunnen u desgewenst een onderhoudscontract aanbieden. Voor meer informatie omtrent een onderhoudscontract neemt u contact met ons op.

Ja, dat kan. U dient van tevoren de zand/cement ondervloer in te zagen en de kabel in een PVC busje te plaatsen. De sleuven dienen dicht gezet te worden met flexibele tegellijm. Op deze manier kunt u altijd de kabel vervangen indien er problemen ontstaan met de kabel.

Een grindvloer is een uitstekende speelondergrond voor kinderen. Uw grindvloer is een slijtvaste vloer. Dit kan wel ten koste gaan van de spijkerbroekjes en/of sokjes van uw kind. Doordat de grindvloer meegeeft wanneer er op gevallen wordt, is de schade aan uw kind veel geringer dan bv. na een val op een tegel-/ of houtenvloer.

In principe is iedere vloer of het een gietvloer, tegelvloer of een grindvloer is een ideale speelondergrond voor kinderen, echter is een gietvloer veel gevoeliger voor krasvorming.

Nee, een stoomreiniger reinigt met te hoge temperaturen en kan de grindvloer blijvend beschadigen!

Janmaat Grindvloeren werkt‚ alleen met de beste materialen die er te krijgen zijn. Kwaliteit heeft de hoogste prioriteit, maar ook de grindvloer verkleurd. Op aanvraag kunnen wij een PUUV systeem aanbrengen waardoor de verkleuring geen probleem hoeft te zijn. Door vloerverwarming is het mogelijk dat de verkleuring meer zichtbaar kan zijn.

Nee, helaas de wondervloer bestaat niet, ook de betonlook en of gietvloer kan slijten en krassen.

Ja, geen probleem echter het is niet noodzakelijk een gietvloer voelt warm aan in vergelijking met een tegelvloer.

hierbij de eigenschappen van een gietvloer op een rij. 

 • Comfortabel
 • Duurzaam
 • Naadloos en hygiënisch
 • Makkelijk te onderhouden
 • Vloeistofdicht

De gemiddelde materiaalprijs voor een badkamer (bëton cirë of rezina cemento) is €45,00 incl. BTW per m2. Voor het aanbrengen komt hier circa €100,00 per m2 bij. De prijs is afgankelijk van het aantaal m². Wij maken echter altijd een vrijblijvende offerte per project.

Het beton ciré proces bestaat uit 5 stappen:

Dag 1: bëton cirë laag 1,
Dag 2: bëton cirë bc laag 2,
Dag 3: schuren, droogtijd 4 ... 6 dagen,
Dag 8: impregneren
Dag 9: coating. Gemiddeld duurt het procedë inclusief droogtijd(en) 1,5 week.

Beton ciré kan over bestaand tegelwerk (mits degelijk en vlak). Enig voorwerk/uitvlakwerk is noodzakelijk.

Beton ciré is geschikt voor vloer of wand in de douche en badkamer. Voor deze ruimten dient extra aandacht te worden geschonken aan de ondergrond/voorbereiding/nabehandeling.

Hoe zit dat met het onderhoud en schoonmaken?
Onderhoud van het beton ciré met reguliere schoonmaakmiddelen (groene zeep).

Kunststofvloeren, troffelvloer, betonlook, cement, beton cirë , poxy vloer, marmer stone, strizo vloer, sidec, relius, polyurethaan gietvloer, pvc.

Bezoek onze showroom

Tijdens een bezoek aan onze showroom heeft u alle tijd om onze gietvloeren in het echt te bekijken. De showroom is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch bespreken?

Majka helpt je graag verder! Stuur haar een WhatsApp op:

Whatsapp: 06 24 17 41 70