Polyurethaan (PU) gietvloer

Ontdek de veelzijdigheid van polyurethaan (PU) gietvloeren! Een PU gietvloer is niet slechts een vloer, maar een gegoten kunststof vloer die overal past. Het unieke proces omvat het gieten van meerdere lagen kunststof op een bestaande vloer, wat resulteert in een naadloze afwerking. Waar epoxy gietvloeren vaak voorkomen in industriële omgevingen, komt de PU gietvloer het beste tot zijn recht in woonruimtes.

Maak een afspraak
Of stuur een Whatsapp naar 06 24 17 41 70

PU gietvloer: Ideaal voor in uw woning

Een PU gietvloer is een moderne vloeroplossing waarbij meerdere lagen polyurethaan kunststof op een vloer worden gegoten, wat resulteert in een naadloze afwerking. De opbouw van een PU gietvloer is een vak apart. De derde laag, de polyurethaan gietvloer, biedt elasticiteit en scheurvastheid. De finishing touch is de vierde laag: een matte UV-bestendige afwerking die de duurzaamheid van de PU gietvloer versterkt.

Polyurethaan, afgekort als PU, vormt het essentiële materiaal, bekend vanwege zijn veelzijdige toepassingen in diverse sectoren. Ontdek alles over PU gietvloeren, van de basis tot specifieke toepassingen in uw woning. 

Heeft u een vraag?

Laat uw gegevens achter en we nemen spoedig contact met u op!

Liever direct contact met Majka? 06 24 17 41 70
Wil je advies op maat?

Voor- en nadelen van een PU gietvloer

Een PU gietvloer biedt talloze voordelen, maar ook enkele aandachtspunten die de afweging waard zijn bij het kiezen van een vloer voor uw ruimte. De voordelen van een PU gietvloer zijn;

 • Naadloze afwerking: Het gietproces van meerdere lagen polyurethaan resulteert in een vloer zonder naden, wat niet alleen visueel aantrekkelijk is maar ook het onderhoud vereenvoudigt. 
 • Licht elastisch: De lichte elasticiteit van een PU gietvloer draagt bij aan het comfort in uw woning. Ook zorgt de elasticiteit voor minder kans op scheuren in vergelijking met andere vloermaterialen. 
 • Esthetisch design: De PU gietvloeren bieden een modern en strak design dat bij diverse interieurstijlen aansluit. De vloer geeft de ruimte een eigentijdse uitstraling. 
 • Eenvoudig onderhoud: Vanwege de naadloze afwerking is de vloer gemakkelijk schoon te maken, wat ideaal is voor huishoudens. 
 • Duurzaamheid: De PU gietvloeren hebben een lange levensduur, waardoor het een duurzame investering is voor zowel woningen als commerciële ruimtes. 

Een PU gietvloer heeft ook een aantal aandachtspunten om in overweging te nemen. Het aanbrengen van de vloer vergt namelijk tijd, aangezien er meerdere lagen moeten worden aangebracht. Daarnaast kan er ondanks de lichte elasticiteit gevoeligheid optreden voor krassen bij intens gebruik. Ons deskundig team staat klaar om u te begeleiden bij het nemen van de beste beslissing voor uw ruimte. Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder met advies op maat!

PU gietvloer prijs per m2

Verschillende factoren spelen een rol bij het vaststellen van de totale kosten van een PU gietvloer, en het begrijpen van deze elementen is essentieel voor een weloverwogen beslissing. De prijs van een PU gietvloer per m2 varieert afhankelijk van het type vloer en de gekozen afwerking. Factoren als installatie, voorbereiding en eventuele extra opties beïnvloeden de kosten. Allereerst is het aanbrengen van een PU gietvloer een specialistische taak, waarbij vakmanschap een grote rol speelt. Andere kosten van de vloer omvatten ook de prijs van het materiaal zelf. De keuze voor bepaalde afwerkingen, kleuren of specifieke eigenschappen kan van invloed zijn op de materiaalkosten. 

Bij Janmaat Vloeren kunt u uitgaan van een prijs tussen de €65,00 en €130,00 per vierkante meter. Deze vloer is een echte investering voor de toekomst en brengt vele gemakken met zich mee. De duurzaamheid, eenvoudige reiniging en het beperkte onderhoud dragen bij aan de waarde van de PU gietvloer op lange termijn. De vloer is een kostenefficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor uw woning. 

Om vrijblijvend een prijsindicatie te ontvangen is het voor ons belangrijk om te weten wat uw precieze wensen zijn. Neem contact met ons op, zodat we samen uw wensen kunnen doornemen en een prijsindicatie op maat kunnen geven. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

janmaat-vloeren-2024-24.jpg

PU gietvloer in uw woning

Transformeer uw woonruimte met een eigentijdse PU gietvloer! Bij Janmaat Vloeren beschikken we over uitgebreide ervaring in het aanbrengen van gietvloeren in diverse ruimtes binnen een woning. Laat ons u informeren over de veelzijdige toepassing van PU gietvloeren in de volgende ruimtes;

 • PU gietvloer in de badkamer
  Een PU gietvloer is 100% waterdicht, waardoor het een uitstekende keuze is voor de badkamer. Het gladde oppervlak maakt het reinigen van de vloer eenvoudig. De gietvloer is ook ideaal in de douche, de naadloze vloer voorkomt vochtopname, wat schimmelgroei wegneemt. De PU gietvloer maakt van elke badkamer een hygiënische omgeving!
 • PU gietvloer in de woonkamer
  Een PU gietvloer optimaliseert uw wooncomfort en past ideaal in een gezellige woonkamer. De diverse kleuropties bieden een stijlvol design en laten de vloer perfect aansluiten bij uw wensen. Naast het esthetische voordeel draagt de PU gietvloer door zijn lichte elasticiteit bij aan het comfort in uw woonkamer
 • PU gietvloer in de keuken
  Knoeien en morsen komt regelmatig om de hoek kijken, vooral in de keuken. Bij een PU gietvloer is dit geen probleem aangezien het bestand is tegen vocht en vlekken. De slijtvaste eigenschappen maken de vloer duurzaam en geschikt voor elke keuken.

Verschillende stijlen PU gietvloeren

PU gietvloeren zijn beschikbaar in verschillende stijlen, waardoor u de perfecte gietvloer kan kiezen die bij u past! Door de veelzijdigheid die PU gietvloeren bieden smelten ze naadloos samen met diverse interieurs. Ontdek hier enkele populaire stijlen;

 • PU gietvloer betonlook
  De betonlook stijl voegt een eigentijdse, industriële uitstraling toe aan elk interieur. De strakke lijnen en robuuste textuur creëren een stoere look. De PU gietvloer met betonlook kan dienen als statement-piece in uw woning of als neutrale achtergrond voor andere designelementen.
 • PU gietvloer marmerlook
  Een PU gietvloer met marmerlook brengt de elegantie van natuurlijk marmer naar uw interieur zonder de zorgen en kosten van echt marmer. Een PU gietvloer met marmerlook ademt een luxe en klassieke sfeer die vaak wordt toegepast in ruimtes als de badkamer en entreehal.
 • Alifatische PU gietvloer
  Heeft u een ruimte met veel blootstelling aan zonlicht? Dan is de alifatische PU gietvloer perfect voor uw woning! Deze vloer biedt kleurvastheid en is UV-bestendig. De stijlvolle vloer behoudt zijn originele kleur en esthetiek, zelfs bij langdurige blootstelling aan UV-stralen.
 • PU gietvloer houtlook
  Een PU gietvloer met houtlook combineert de warme uitstraling van een natuurlijke houtkleur met de duurzaamheid van polyurethaan. Ideaal voor wie de natuurlijke schoonheid van hout wil ervaren zonder concessies te doen aan praktische voordelen in zowel huishoudelijke als commerciële omgevingen.

De verschillende stijlen PU gietvloeren in het echt bekijken? Wij laten u graag in onze showroom in Krimpen aan de Lek deze gietvloeren zien! Maak gemakkelijk een afspraak en laat u inspireren!

Kenmerken van een PU gietvloer

Een PU gietvloer is een veelzijdige en duurzame keuze voor diverse ruimtes. De dikte van de PU gietvloer is aanpasbaar aan de specifieke behoeften, waardoor het geschikt is voor zowel woonomgevingen als commerciële omgevingen. De meest gangbare dikte van een PU gietvloer is tussen de 3 en 5 millimeter. Bij de aanbreng van de vloer wordt de dikte zorgvuldig afgewogen om de gewenste duurzaamheid en functionaliteit te waarborgen. 

Een PU gietvloer kan succesvol over diverse ondergronden aangebracht worden. Zo ook onder een houten ondervloer of tegelvloeren. Op hout beweegt de elastische PU gietvloer mee zonder te scheuren. Over een tegelvloer kan polyurethaan ook aangebracht worden, wat tijd en kosten bespaart bij renovatieprojecten.  
Een fijn kenmerk van de PU gietvloer zijn de warmtegeleidende eigenschappen. De gietvloer is hierdoor ideaal in combinatie met vloerverwarming, wat zorgt voor een gelijkmatige en efficiënte warmteverdeling in de ruimte. 
Het naadloze karakter van de PU gietvloer blijft terugkomen als groot voordeel. Doordat de vloer zonder naden wordt aangebracht, ontstaat er een strak en uniform oppervlak. Het ontbreken van voegen maakt de vloer eenvoudig om te reinigen en te onderhouden, waardoor er geen ruimte is voor ophoping van vuil en stof. Het naadloze ontwerp creëert een gevoel van ruimtelijkheid, waardoor de PU gietvloer een populaire keuze is. 

Al met al biedt een PU gietvloer niet alleen esthetische veelzijdigheid, maar ook praktische voordelen. Of het nu gaat om een eigentijds woon interieur of een drukbezochte commerciële ruimte, de PU gietvloer biedt praktisch gemak in onderhoud!

PU gietvloer kleuren

Personaliseer de ruimte met de juiste kleur gietvloer. Kleur en afwerking spelen een grote rol bij de aanschaf van de vloer. Het is raadzaam om voor de aanschaf van de PU gietvloer een goed beeld te hebben van alle kleuropties. De kleuren blijven langdurig behouden waardoor de vloer door de jaren heen aantrekkelijk blijft. De kleurenopties variëren van trendy en eigentijdse stijlen tot tijdloze klassiekers, waardoor de PU gietvloer geschikt is voor diverse interieurstijlen. 

Voor wie op zoek is naar specifieke kleuren, werken wij met een kleurwaaier inclusief kleurcodes. Hierdoor kunt u de gewenste tint kiezen die perfect aansluit bij uw wensen. Het is goed om het brede aanbod aan gekleurde gietvloeren met uw eigen ogen te bekijken. Wij raden aan om inspiratie op te doen middels onze kleurenwaaier, om vervolgens langs te komen in onze showroom om een goed beeld te krijgen van alle mogelijkheden. 

4.png

Gietvloer PU of Epoxy?

Zowel epoxy- als polyurethaan gietvloeren behoren tot veelgekozen moderne vloeroplossingen, elk met unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor diverse toepassingen. Het maken van de juiste keuze is afhankelijk van de specifieke situatie. Janmaat Vloeren voorziet u graag van informatie over de verschillende kenmerken van beide vloeren. 

In woningen past een PU gietvloer het best, dit komt voornamelijk door het comfortabele loopgevoel en de mindere gevoeligheid voor barsten. Bovendien dempt de PU gietvloer geluid beter dan een epoxy gietvloer, wat gunstig is voor woonomgevingen. 

In kantoren komen beide type vloeren terug, maar is een PU gietvloer toch geschikter. Ook hier speelt het comfort in loopervaring en demping een grote rol. Esthetische veelzijdigheid en eenvoudig te onderhouden kenmerken zorgen voor een professionele en aangename werkomgeving.

Bij industriële omgevingen is de epoxy gietvloer vaak de beste keuze. Het is een slijtvaste vloer die bestand is tegen zware belasting, ideaal voor locaties zoals garages waar intensief met apparatuur en chemicaliën wordt gewerkt. 
De beslissing tussen epoxy en PU gietvloeren hangt af van de specifieke ruimte en de gestelde eisen. Win bij ons professioneel advies in om de beste beslissing te nemen! 

Woonbeton of PU gietvloer

Bij de keuze tussen woonbeton en een PU gietvloer spelen verschillende overwegingen een rol. Woonbeton, een cementgebonden vloer, geeft een stoere uitstraling en past goed bij industriële interieurs. Aan de andere kant biedt een PU gietvloer luxe en comfort, elasticiteit en een naadloos ontwerp. De omgeving waar woonbeton het meest tot zijn recht komt is in industriële interieurs of werkplaatsen en garages. Een PU gietvloer komt het beste tot zijn recht in woonruimtes en kantooromgevingen. Het comfort ligt bij PU gietvloeren wat hoger en is daardoor ideaal voor woningen. Beide vloeren hebben unieke kenmerken, en de keuze hangt af van de gewenste ruimte, stijl en functie. 

PU gietvloer repareren

Een PU gietvloer staat bekend om zijn duurzaamheid, maar net als elk ander oppervlak kan het na verloop van tijd schade vertonen. Gelukkig zijn er effectieve manieren om een PU gietvloer te repareren en zijn oorspronkelijke pracht te herstellen. 

Het repareren van beschadigingen gaat als volgt in zijn werk;

 • Krassen en beschadigingen
  Bij krassen of kleine beschadigingen is het gebruik van een reparatieset een handige oplossing. Bij kleine beschadigingen kan Janmaat Vloeren een lokale reparatie doen, waarbij het beschadigde gebied opnieuw wordt afgewerkt. Wilt u de vloer liever zelf repareren? Het is een verleidelijk optie, maar toch is het belangrijk om in te zien dat het een complex proces is dat expertise vereist. 
 • Professionele reparatie
  Voor grote schade is het inschakelen van professionele hulp nodig. Gecertificeerde vloerspecialisten van Janmaat Vloeren hebben de expertise en ervaring in huis om uitgebreide reparaties uit te voeren en ervoor te zorgen dat het herstelde gedeelte naadloos aansluit op de rest van de vloer. 
 • Voorkomen van toekomstige schade
  Het voorkomen van schade in de toekomst is net zo belangrijk als het repareren ervan. Het plaatsen van viltjes onder meubelpoten is een kleine aanpassing wat de kans op krassen zal verminderen. 

Bij grotere beschadigingen of een volledige renovatie is het noodzakelijk de PU gietvloer te verwijderen. Het verwijderen van de gietvloer is een zorgvuldig werk waarbij de bestaande vloer afgeschraapt of gefreesd wordt. Tijdens dit proces zijn specialistische vaardigheden en apparatuur vereist. Janmaat zorgt voor een nieuwe toplaag over de vloer zodat u weer optimaal kunt genieten van de PU gietvloer. Het is van belang dat dit reparatieproces gedaan wordt door professionals. Bij Janmaat Vloeren gaan we voorafgaand aan het proces bepalen welke aanpak het beste past bij de beschadiging. Door onze zorgvuldige uitvoering van het verwijderings- of herstelproces garanderen wij een vloer die weer jarenlang meegaat!

Schoonmaken en reinigen van een PU gietvloer

Een PU gietvloer staat bekend om zijn eenvoudige onderhoud. Om de vloer in optimale conditie te houden, is het raadzaam om een regelmatige schoonmaak routine aan te houden. 

 • Regelmatige reiniging: Veeg, stofzuig of dweil de PU gietvloer regelmatig om vuil en stof te verwijderen. Dit voorkomt krassen door schurende deeltjes.
 • Vlekken direct aanpakken: Behandel gemorste vloeistoffen direct om vlekken te voorkomen. Met gebruik van een zachte doek en mild reinigingsmiddel behandelt u de vlek het best. 
 • Vermijd schurende schoonmaakmiddelen: Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen of harde borstels, omdat deze de PU gietvloer kunnen beschadigen. Kies reinigingsproducten die specifiek zijn ontworpen voor PU vloeren om de optimale conditie te behouden. 
 • PU gietvloer repareren: Bij krassen of beschadigingen is het van belang om direct in te grijpen en zo de schade te beperken.
   

Het regelmatig schoonmaken en adequaat reageren op vlekken en beschadigingen is cruciaal voor het behoud van de esthetiek en duurzaamheid van een PU gietvloer. Door een regelmatige schoonmaak routine te volgen, kan men genieten van een prachtige en langdurige vloer.

PU gietvloer zelf doen verstandig?

Het kan verleidelijk zijn om kosten te besparen door zelf een PU gietvloer aan te leggen, maar het is van cruciaal belang om te realiseren dat dit een complex proces is dat deskundigheid vereist. Zelf een PU gietvloer plaatsen kan leiden tot problemen zoals luchtbellen, hechtingsproblemen en een ongelijkmatige coating. Indien u er toch voor kiest om het zelf te doen, volg dan deze stappen:

 1. Reparatieset aanschaffen: Voordat u begint, zorg ervoor dat u een reparatieset aanschaft.
 2. Voorbereiding: Reinig het beschadigde gebied grondig en gebruik indien nodig een ontvetter. Schuur het lichtjes om een betere hechting te bevorderen.
 3. Mengen: Volg nauwgezet de instructies van de reparatieset. In de meeste gevallen moeten er twee materialen worden gecombineerd.
 4. Aanbrengen: Vul de beschadigde plek met het mengsel. Gebruik een spatel of plamuurmes en strijk het gelijk met de rest van de vloer. Bij diepere schade kan het nodig zijn in lagen te werken.
 5. Afwerking: Na volledige uitharding, lichtjes het oppervlak schuren zodat het goed aansluit bij de rest van de vloer.
 6. Bescherming: Optioneel kunt u een beschermende toplaag aanbrengen op het gerepareerde gebied.
 7. Nazorg: Vermijd zware belasting en morsen op het gerepareerde gebied totdat het volledig is uitgehard. Houd er rekening mee dat zelf uitgevoerde reparaties altijd enigszins zichtbaar kunnen zijn.

Hoewel deze stappen u kunnen helpen bij kleine reparaties, blijft het inhuren van een ervaren professional de beste keuze. Experts hebben de kennis en ervaring om de ondervloer correct voor te bereiden, de PU gietvloer gelijkmatig aan te brengen en eventuele complicaties te voorkomen. Professionele apparatuur en materialen bieden de beste garantie. Het beste dat u kunt doen bij scheuren, gaten en krassen in gietvloeren, is een professional inhuren. Janmaat Vloeren is zo’n professional! 

Geïnteresseerd geraakt in PU gietvloeren en de mogelijkheden met ons bespreken? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder met advies op maat!

Bekijk hier een greep uit onze projecten

Vele geinteresseerde in een gietvloer gingen u voor. Al meer dan 20 jaar is Janmaat de specialist in gietvloeren.

Wat klanten zeggen over Janmaat Vloeren
4
52 Google-reviews
Specialist in (giet)vloeren met showroom in Krimpen aan de Lek
Zeer tevreden met onze vloer. Goed kleur overleg van te voren en dat is ook echt belangrijk voor het eind resultaat.

Marianne van der Quast

Onlangs hebben we de showroom bezocht. Ze hebben ruim de tijd genomen en ons super geholpen om tot een kleurkeuze te komen. De kleur is helemaal van wat we ervan hadden verwacht.

Agnes & Jolanda Ooms

Ze hebben erg veel kennis en veel ideeën. Ook in de kleur keuze was ze erg behulpzaam. Ze waren erg flexibel en vriendelijk.

Riny van Bekkum

We zijn uiterst tevreden over het geleverde werk op onze 2 balkons. Vakkundig uitgevoerd en prima klantcontact.

Hans Bahlman

Persoonlijk bespreken?

Majka helpt je graag verder!

Adviseur Gietvloeren