Janmaat gietvloeren en grindvloeren

Lekker makkelijk

Onderhoud van uw grindvloer

Eén of twee keer stofzuigen per week is al voldoende. Koffie, wijn en/of andere vlekken maakt u gemakkelijk en snel schoon. Schrob de vlek met een harde borstel en wat warm water. Eventueel vermengd met reinigingsmiddel (geen groene zeep bij epoxy of pu vloeren). Bij een hardnekkige vlek laat u het sopje een kwartiertje inwerken. Het vuil weekt dan goed los. Daarna de plek deppen met een spons. Vervolgens naspoelen met lauw water, nogmaals deppen en uw vloer is weer als nieuw!

 

Zo reinigt u uw grindvloer

We adviseren om hooguit één keer per jaar de vloer intensief te reinigen. U schrobt de hele vloer en spoelt deze na met warm water. Daarna wordt het water opgezogen. Deze schoonmaakbeurt kan het beste machinaal gebeuren. Hiervoor kunt u bij ons een professionele industriële schrob-zuigmachine huren of aanschaffen. Vraag gerust om informatie.
GRINDVLOER onderhoud

 

Onderhoud van uw gietvloer

Een gietvloer heeft weinig onderhoud nodig. In de praktijk volstaat het om de gietvloer te stofzuigen en vochtig te dweilen. De dweil steeds in schoon koud- of lauw water onder dompelen. Gebruik geen heet water. Dit droogt wel snel maar kan sporen na laten. Schoenstrepen zijn plaatselijk zeer eenvoudig te verwijderen met uw vinger of mee te nemen met de gewone reiniging.
GIETVLOER onderhoud
REZINA leef-beton onderhoud
PANDOMO onderhoud 
STONE Beton-Designstone onderhoud

Hieronder vertellen we je wat je vooral niet moet doen met je betonvloer/gietvloer/troffelvloer /beton cire/woonbeton.

  • Gebruik olie geïmpregneerde stofwisdoeken.
  • Niet stofzuigen zonder borstel. Anders kunnen er kleine krasjes ontstaan op je betonvloer.
  • Maak geen gebruik van een stoomreiniger. De stoom kan namelijk in de impregneerlaag en de betonvloer dringen. Hierdoor kan je toplaag beschadigd raken.
  • Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of een ontkalker. Dit zijn erg bijtende middelen die lelijke vlekken kunnen geven.
  • Laat de vet niet indringen in de vloer.
  • bescherm je vloer tegen krassen .

Scratch no More ontwikkelt en produceert hoogwaardige vloerbeschermingsproducten die beschadiging van kostbare vloeren door het krassen van stoel- en tafelpoten en andere meubelen voorkomen. Scratch no More heeft complete vloerbeschermingssystemen voor vrijwel alle soorten meubels ontwikkeld.

Do’s om je betonvloer schoon te maken

Om je betonvloer lang mooi te houden raden we je aan de volgende tips op te volgen tijdens het schoonmaken:

  • Stofzuig of stofwis regelmatig je betonvloer.
  • Dweil je betonvloer wekelijks met warm water.
  • Behandel je betonvloer eens per twee weken met ons onderhoudsmiddel. Meng dit onderhoudsmiddel aan met water en dweil het in op je vloer. De schoonmaak producten kunt u bij ons bestelen.
  • Werk altijd met twee emmers. Een voor het schone water met onderhoudsmiddel en de andere emmer om je dweil of mop in om te spoelen.

 

Zo reinigt u uw gietvloer

Kleine vlekken kunt u met een vochtige doek verwijderen. Voor hardnekkige vlekken helpt de Vloerreiniger Extra. Als u een grote ruimte heeft, denk aan showrooms, kantoren en/of winkels is het raadzaam om gemiddeld eens per kwartaal een boen- of schrob /zuig behandeling toe te passen. Machines hiervoor zijn bij ons te huur of te koop. Vraag gerust om meer informatie.